12 Temmuz 2008 Cumartesi

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan, isminin gündeme gelmesine rağmen, başkanlıkla ilgili her hangi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Federasyon Başkanı Hasan Doğan'ın ani vefatının üzüntüsü sürerken, 3 ay içinde olağanüstü genel kurul yapmak zorunda olan TFF'de yeni başkanın kim olacağı konusunda da çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Merhum Başkan Hasan Doğan'ın vefatının henüz ilk haftasının dolmuş olmasından henüz kimsenin aday olduğunu açıklamadığı futbol camiasında çeşitli iddialar hem kulislerde hem de medyada yer buluyor.

Başkanlıkla ilgili ismi basında öne çıkan TFF'nin mevcut Başkanvekilleri Mahmut Özgener ve Lutfi Arıboğan, yine TFF yöneticisi olan Mehmet Ali Aydınlar ve son kongre öncesi adaylığı gündeme gelen Hamdi Akın isimleri tartışılıyor. Tartışılan bu isimlerden Lutfi Arıboğan ise ilk açıklamayı yapan isim oldu.

Yazılı bir açıklama yapan başkanvekili Arıboğan, kendisine teveccüh gösterildiğini ve isminin adaylar arasında geçirildiğini belirtti ancak böyle bir düşüncesinin olmadığını ifade ederek, "Türk futbolunun geleceği açısından son derece önemli ve hassas olduğunu düşündüğüm bu özel süreç içerisinde yanlış anlaşılmalara ve gereksiz spekülasyonlara son vermek amacıyla başkan adaylığı konusunda herhangi bir düşüncemin olmadığını özenle ve altını çizerek belirtme ihtiyacını hissediyorum." dedi.

Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın yazılı açıklamasının detayları şöyle;

"Bilindiği üzere kıymetli başkanım, çok değerli dostum Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı merhum Hasan Doğan'ın zamansız vefatı ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuş ve federasyonumuz başkanlık makamı boş kalmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yasa ile belirlenmiş ilgili kuralları gereği, Genel Kurulumuz en geç üç ay içerisinde başkanlık makamı için seçim yapmak üzere bir araya gelecektir.

Ortaya çıkan bu beklenmedik ve hazırlıksız gündem nedeniyle doğal olarak spor kamuoyumuz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkan adayları konusunda yakıştırma ve yorumlar yapmaktadır. Son günlerde yapılan bu yorumlar içerisinde teveccüh gösterilerek ismime yer verildiğini, başkanvekilliği sıfatım nedeniyle de bu süreç içerisinde başkanlık konusunda sıklıkla ismimin kullanılmakta olduğunu gözlemlemekteyim.

Ancak Türk futbolunun geleceği açısından son derece önemli ve hassas olduğunu düşündüğüm bu özel süreç içerisinde yanlış anlaşılmalara ve gereksiz spekülasyonlara son vermek amacıyla başkan adaylığı konusunda herhangi bir düşüncemin olmadığını özenle ve altını çizerek belirtme ihtiyacını hissediyorum.

Başkanımız merhum Hasan Doğan'ın futbol camiamızda büyük bir inanç ve özveri ile tesis etmiş olduğu uzlaşı ve güven ortamının devamının sağlanması, lüzumsuz çekişme ve spekülasyonlara fırsat verilmemesi, genel kurulumuzun sağlıklı bir süreç içerisinde toplantıya hazırlanması ve başkanlık seçiminin gerçekleştirilmesi şu anda en öncelikli sorumluluklarımı oluşturmaktadır. Bunların başarıyla gerçekleşebilmesi için tüm motivasyon ve gücümle çalışmaktayım.

Gelecek misyonumun kısa vadeli önceliğini, merhum başkanımızla birlikte üzerinde çalışmakta olduğumuz, Türk futbolunun uluslararası standartlara taşınması ve güçlü bir endüstri haline gelmesini sağlayacak önemli projelerin hayata geçirilmesi oluşturmaktadır. Başkanvekilliği görevim sürdüğü müddetçe, TFF Yönetim Kurulumuz ile birlikte çalışarak bu projelerin hayata geçebilmesi için elimden gelen tüm çabayı gösterme arzusunda olduğumu bilgilerinize sunarım."

Hiç yorum yok: