5 Temmuz 2008 Cumartesi

ANAYASA MAHKEMESİ (Haber)


Geçtiğimiz Günlerde AKP Hakkında Açılan Kapatma Davasına İlişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın Sözlü Açıklamalarını ve AKP Adına da Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in Sözlü Savunmasını Dinleyen Anayasa Mahkemesi Üyelerinin "Renk Vermemek' İçin Soru Sormadığı Öğrenildi.

Anayasa Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hakkında açılan kapatma davalarında sona yaklaştı. DTP hakkında açılan kapatma davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya partinin kapatılması yönündeki talebini yineledi.

AKP hakkında açılan kapatma davasında 1,5 saat sözlü açıklama yapan Başsavcıya ve yaklaşık 7 saat sözlü savunma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e Yüksek Mahkeme heyetinin soru yöneltmediği öğrenildi. Anayasa Mahkemesi üyelerinin "renk vermemek' için soru sormadığı belitildi. Anayasa Mahkemesi heyetinin, sözlü açıklama ve savunmaları dinlemeden önce "soru sormama' kararı aldığı öğrenildi. Üyelerin, taraflara soracağı sorudan, verecekleri kararın tahmin edilebileceği ve sorulacak soruların üzerinde spekülasyon yapılabileceği ihtimali göz önünde bulunduruldu. Mahkeme heyetinin bu nedenle ne Başsavcı Yalçınkaya'ya ne de Çiçek'e soru sormadığı belirtildi.

Hiç yorum yok: