8 Temmuz 2008 Salı

ŞENER'E İSTİFA ET ÇAĞRISI

AK Partili Milletvekilleri, Yeni Oluşum İçin Harekete Geçtiğini Söyleyen Abdüllatif Şener'e, Siyasi Etiğin Gereğini Yaparak İstifa Etmesi Gerektiğini Söylediler.

AK Partili milletvekilleri, yeni oluşum için harekete geçtiğini söyleyen Abdüllatif Şener'e, siyasi etiğin gereğini yaparak istifa etmesi gerektiğini söylediler.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Abdüllatif Şener'in AK Parti'den istifa edip etmemesi gerektiğine ilişkin sorular üzerine, "Koskoca adam istifa etsin falan demek soru mu ? Ayıp ya. 18 yaşını geçmiş..." dedi.

AK Parti Ağrı Milletvekilli Cemal Kaya da siyasi etik açısından doğru bulmadığını belirterek, "Yeni bir oluşuma girmişse doğal olarak başka bir yerde de görev yapmaması lazım. İstifa etmesi lazım. İnsan parti kurarken diğer taraftan başka bir partiye üye olmasını doğru bulmuyorum" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ise Şener'in istifa etmemesinin kendi siyasi etiği ile bağlantılı bir iş olduğuna dikkat çekerek, "Gerçekten bir siyasi parti kurmayı düşünüyorsa siyasi ahlak doğrultusunda davranması gerekir. Genel olarak tüm parlamenterler bu tür durumlarda siyasi etik içinde davranmalıdır" dedi.

Hiç yorum yok: