12 Temmuz 2008 Cumartesi

KAHRAMAN POLİS AVCI ÇIKTI!

ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan polislere silahlı saldırı düzenleyen 3 teröristi öldüren polis memuru Osman Dağlı'nın av meraklısı bir kişi olduğu ortaya çıktı.

Kırşehirli arkadaşı Adem Akkuş, ava meraklı bir kişi olarak tanınan polis memuru Osman Dağlı'nın silaha olan merakı yüzünden kendisini polislik mesleğine yönlendirdiğini anlattı.

Akkuş, milli duyguları güçlü olan Dağlı'nın verilen görevi en iyi şekilde yerine getiren bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Olay sonrası İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru Osman Dağlı'nın vücudundaki kurşun çekirdeği ameliyatla alındı.

Durumunun iyi olduğu bildirilen polis memuru Dağlı'nın 10 yıllık arkadaşları İsmail Durmuş ve Adem Akkuş arkadaşları ile gurur duyduklarını ifade etti. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde öğretmen olan İsmail Durmuş ve Adem Akkuş, arkadaşları Osman Dağlı'yı anlattı.

Olayı duyduğunda endişe ile içinde olduklarını anlatan arkadaşı İsmail Durmuş, şehit isimleri arasında kendi arkadaşlarının ismini görmeyince bir nebze olsa rahatladıklarını, ama ne olursa olsun diğer şehitlerin de kendileri için önemli olduğunu ve bu sebeple büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Durmuş, "Olay sonrası kendisini aradık ama ulaşamadık. Telefonlarımıza cevap vermeyince iyice endişelendik. Şehitler arasında ismini görmeyince biraz olsun rahatladık ama diğer şehitlere üzüldük. Sonraları kendisi ile telefonla görüşme imkanı bulduk. Osman arkadaşımız tüfeği alır ava çıkardı. Onun için 3 teröristi öldürmüsi bizleri yanıtmadı. Kendisi milli ve manevi duygulara bağlı bir arkadaşımızdır. Zaten kendisi ambulansla hastaneye giderken kelime-i şehadet getirerek hastaneye gitmiştir." dedi.

Kahraman polis Osman Dağlı'nın diğer arkadaşı Adem Akkuş'da, arkadaşı Osman Dağlı'nın silaha olan merakı ve avcı kişiliği yüzünden polis mesleğini seçtiğini anlatarak şunları söyledi: "Osman avcılıkla uğraşan ve silaha meraklı bir arkadaşımızdır. Milli duyguları yoğun yaşayan bir arkadaşımızdır. Onun için polis teşkilatına girmiştir. Aldığı vazifeyi hakkıyla yerine getiren kişiliğe sahiptir. Zaten bu yaşanan olayda da üzerine düşen görevi yerine getirdi. Yaralandı ama yine de görevini sonuna kadar yerine getirdi. İyi bir arkadaşımdır. Yaralanması ölmesinden daha iyi oldu."

9 Temmuz günü Sarıyer'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde polise yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 3 polis memuru şehit olmuş, biri polis memuru 2 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştirenlerden 3 terörist de ölü olarak ele geçirilmişti.

Hiç yorum yok: