10 Temmuz 2008 Perşembe

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN ŞEHİTLERİ ANLATAN TİYATRO GÖSTERİSİ

Konya'da özel bir eğitim kurumunun yıl sonu etkinliklerinde engelli öğrencilerin sahnelediği şehitleri anlatan tiyatro gösterisi davetlileri duygulandırdı. Engelli öğrencilerin anlamlı gösterisi ve performansları izleyicilerden tam not aldı.

Özel Aday Eğitim Kurumu'nda eğitim gören engelli öğrenciler, hazırladıkları gösteriyi Alaeddin Kültür Merkezinde davetlilere sundu. Çok sayıda izleyicinin katıldığı programda engelliler, bir kere daha engel tanımadıklarını kanıtladılar.

Engelli vatandaşların topluma kazandırılması için özel eğitimin önemli olduğunu söyleyen Özel Aday Eğitim Kurumu Kurucu Müdürü Adnan Yağcı, vatandaşların engelli eğitimine önem vermesi gerektiğini belirtti. Devlet tarafından özel eğitim çalışmalarının desteklendiğini ve bu sayede engelli vatandaşların topluma kazandırıldığına dikkati çeken Adnan Yağcı, son zamanlarda engelli vatandaşlar için verilen bazı hakların geri alınmasına çok üzüldüğünü ifade etti. Engellilerin daha iyi şartlarda eğitim görebilmesi için bu hakların geri alınmaması gerektiğini bildiren Yağcı, öğrenci velilerine ve duyarlı vatandaşlara seslenerek, "Engelli öğrencilerimizin topluma kazandırılması için bizden desteğinizi esirgemeyin" çağrısında bulundu.

Yağcı, yapmış oldukları yıl sonu etkinliğinde engelli öğrencilerin çalışmalarını sergileyeceklerini belirtti. Engelli öğrencilerin asker selamı ile başlayan gösteriler, okul korosunun söylediği şarkılar ve türkülerle devam etti. Gösterilerde şehit olan 4 askere ağıt yakılmasını canlandıran engelli öğrencilerin performansı davetlilerden yoğun alkış aldı. Bazı misafirlerin, tiyatro gösterisi karşısında gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Şehit olan askerlerin anısına düzenlenen tiyatro gösterisi, salonu dolduran seyircilerden tam not aldı. Sonrasında ise Aşık ve Maşuk oyunu, Silifke Yöresi Halk Oyunları, anasınıfı öğrencilerinin kelebek gösterisi ile temsili kına gecesi gösterisi düzenlendi. Daha sonra yine engelli öğrencilerin yapmış olduğu el dokuması Mevlana figürlü halı açık artırma ile satışa sunuldu. 100 yeni liradan satışa çıkarılan halı, bir hayırsever tarafından 450 yeni liraya satın alındı. Program, öğrencilere verilen onur belgesi ile son buldu.

Hiç yorum yok: