6 Temmuz 2008 Pazar

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


----2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ --

Suikast, Bombalı Saldırı Eğitimi Alan 12 Terörist, Türkiye'de Ses Getirecek Eylemlerde Bulunmak Üzere Suikast Silahları ve Patlayıcı Maddelerle Hakkári'nin Kırsal Kesiminden Türkiye'ye Sızmak İstedi.

PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında suikast, bombalı saldırı ve sabotaj eğitimi alan 12 terörist, Türkiye’de ses getirecek eylemlerde bulunmak üzere suikast silahları ve patlayıcı maddelerle Hakkári’nin kırsal kesiminden Türkiye’ye sızmak istedi.

Grubu tespit eden Genelkurmay, teröristleri takibe alarak geçiş noktalarında sıkı önlemler aldı. Özel eğitimli komandolar, dağlık kesimde karşılaştıkları PKK’lı gruba ’Teslim ol’ çağrısında bulundu. Teröristlerin çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2 terörist öldürüldü. Teröristlerin üzerinden 1 adet Uzi marka silah ile 17 Glock marka tabanca, 28 değişik çap ve markada tabancalar olmak üzere toplam 46 silah ele geçirildi. Teröristlerin üzerinde yapılan aramada suikast ve eylem planlarının şifreli yazıldığı çok özel bilgiler, 1 adet dürbün ile çeşitli yaşam malzemeleri elde edildi. PKK’lı suikast timinin silahları ve patlayıcıları Türkiye’ye soktuktan sonra başta İstanbul, Ankara, Mersin olmak üzere yapılacak eylemlerde kullanılacağı belirtildi.

Hiç yorum yok: