10 Temmuz 2008 Perşembe

HAMALLAR DA SENDİKALI OLABİLECEK

Türkiye Taşıma İşçileri Sendikasının (TÜRKTİS) taşımacılık sektöründeki işçi ve şoförlere yönelik başlattığı çalışma kapsamında, hamallar da sendika üyesi olabilecek.

TÜRKTİS Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, bir program için geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşımacılık sektöründe şoförlerin yanı sıra amele ve hamalların önemli bir paya sahip olduğuna dikkati çekti. Demirtaş, şunları söyledi:

''Bu grup, her iş kolunda çalışabiliyor. Bu nedenle taşımacılık adeta vazgeçilmezleri. Bilinen taşımacılık işlerinin yanı sıra herhangi bir sektördeki taşımacılık, şoförler ile amele ve hamallar tarafından gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla karşımıza önemli oranda kayıt dışı çıkıyor. Yaptığımız çalışma ile bir yandan ülke ekonomisine önemli oranda zarar veren kayıt dışının önüne geçerken, şoför, hamal, amele gibi işçilerin de bir sosyal statü kazanmalarını sağlayacağız.'' -BURSA'DA KÜLTÜR - SANAT

-''22. ULUSLARARASI ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI''

KENTİN DEĞİŞİK YERLERİNDE YAPILAN GÖSTERİLERLE SÜRÜYOR

-MAHŞER-İ CÜMBÜŞ EKİBİ, ''TİYATRO SPORU'' ADLI GÖSTERİLERİNİ

BURSA'DA SAHNELEYECEK

-Ferhat Göçer, BURSA'DA HAYRANLARIYLA BULUŞACAK

BURSA10.07.2008 - Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfınca (BKSTV) düzenlenen ''47. Uluslararası Bursa Festivali'' kapsamında düzenlenen ''22. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'', kentin değişik yerlerinde yapılan gösterilerle sürüyor.

Bursa'nın adını dünyaya duyuran ''Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması''na Bosna Hersek, Bulgaristan, Güney Afrika, Gürcistan, İspanya, Kore, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Meksika, Rusya, Tayvan, Ukrayna, Yunanistan ve bağımsızlığını yeni kazanan Kosova ile Rusya Federasyonu'na bağlı Osetya'dan ekipler katılıyor.

Yarışma kapsamında Bursa'da bulunan ekipler, bugün saat 18.30'da Huzurevi, Güzelyalı ve Kestel'de, saat 21.00'de de Bursa Kent Müzesi, Kent Meydanı ve Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda gösterilerini sergileyecekler.

Bu yıl 16 ülkeden 600 dansçı ve müzisyenin katılımıyla gerçekleşen yarışmanın finali, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosunda 12 Temmuz Cumartesi akşamı yapılacak.

-TİYATRO-

Mahşer-i Cümbüş ekibi, ''Tiyatro Sporu'' adlı gösterilerini Bursa'da sahneleyecek.

''Tiyatro Sporu'' kapsamında, ekip üyeleri Yiğit Arı, Zeynep Özyurt, Burak Satıbol, Ayhan Taş, Koray Tarhan, Ayça Işıklar, Dilek Çelebi, Erhan Kargın ve Cumhuriyet Kiper doğaçlama gösteriler sunacak.

Seyirciler de doğaçlamanın konusunu belirleyip, sanatçılara not vererek oyuna dahil olabilecek. Gösteriler, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosunda 15 Temmuz Salı günü saat 21.00'de izlenebilir.

-KONSER-

Şarkıcı Ferhat Göçer, Bursa'da konser verecek. Eski ve yeni albümlerinden çok sayıda şarkıyı Bursalı hayranları için seslendirecek olan Göçer'in konseri, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosunda 16 Temmuz Çarşamba günü saat 21.00'de başlayacak.

-SERGİ-

TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ CEMAL NADİR GÜLER SERGİ SALONU: İbrahim Balaban'ın ''İznik Mavi Çini'' sergisi, 12 Temmuza kadar gezilebilecek.

KENT MÜZESİ: ''18. Bursa Fotoğraf Günleri'' kapsamında izlenime sunulan ''Bursa'nın 3. Boyutu'' adlı fotoğraf sergisi ile ''Bursa Kumaşları'' ve ''Müzede Ben de Varım'' konulu sergiler, sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Hiç yorum yok: