10 Temmuz 2008 Perşembe

GAZİANTEP'TEN TRANSFER ATAĞI


Gaziantepspor Kulübü, Konyaspor'dan 24 yaşındaki savunma oyuncusu Erkan Sekman ile anlaştı. Gaziantepspor'un bu transfere karşılık olarak Erdal Kılıçaslan'ı yeşil-beyazlı ekibe verdiği bildirildi.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transferde hareketli saatler yaşadıklarını, bugün Fenerbahçe'den Oğulcan'ın transferinin gerçekleşmesinin ardından Konyaspor'un başarılı savunma oyuncusu 24 yaşındaki Erkan Sekman ile prensipte anlaştıklarını, bu futbolcunun Gaziantep'e gelerek çalışmalara hemen başlayacağını söyledi.

Teknik direktör Nurullah Sağlam'ın isteği doğrultusunda transfer çalışmalarını yürüttüklerini belirten İbrahim Kızıl, “Transferde hataya düşmemek için hocamızla birlikte transfer çalışmalarını yürütüyoruz. Bu doğrultuda Erkan Sekman ile anlaşmaya vardık. Bu oyuncu 2 sezon önce Konyaspor'a transfer oldu ve başarılı bir sezon geçirdi. Erkan'ın Gaziantepspor'a faydalı olacağına inanıyoruz. Erkan, oynadığı tüm maçlarda kalitesini ispatlamış, formasının hakkını vermiş bir futbolcu” dedi.

Kızıl, Erkan Sekman'ın transferine karşılık olarak takas olarak başarılı orta saha oyuncuları Erdal Kılıçaslan'ı Konyaspor'a verdiklerini söyledi. Erkan'ın kırmızı-siyahlılarla 2 yıllık anlaşma yapacağı öğrenildi.

Transfer çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan Kızıl, iddialı bir takım kurmaya çalıştıklarını, hedeflerin büyüdüğünü, bu nedenle kaliteli, kendini ispatlamış futbolcularla anlaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Tek amaçlarının Gaziantepspor'a yarar sağlayacak futbolcuları kadroya dahil etmek istediklerini ifade eden Kızıl, transferlerin süreceğini belirtti.

Yurt dışında bir 10 numara ile görüşmelerde sona gelindiğini, santrfor haklarını ise yurt içinde yerli bir futbolcudan yana kullanabileceklerini anlatan Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elimi değil gövdemi bu işin içine koydum. Söz verdiğim gibi bu kentin ve taraftarların adına yakışan transferleri gerçekleştiriyoruz.

Görüldüğü gibi hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyorum. Yurt dışında bir santrfor ile temasımız sürüyor, ama yurt içinde çok kaliteli bir futbolcu ile temasa geçtik. Bu konuda bir sürpriz yapabiliriz. Ama 10 numara futbolcumuz kesinlikle yurt dışından olacak.”

Kızıl, yeni transferlerin herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

ERKAN SEKMAN

Beşiktaş alt yapısında yetişen ve 2 sezon önce Konyaspor'a transfer olan Erkan Sekman, geçen sezon oynadığı 31 maçın 29'unda ilk 11'de forma giyerek rakip fileleri 1 kez havalandırdı. Geçen sezon takımda en çok görev alan oyuncular arasında yer alan genç oyuncu Erkan Sekman sahada toplam 2 bin 618 dakika görev aldı.

Hiç yorum yok: