5 Temmuz 2008 Cumartesi

Ergenekon












--- ERGENEKON SORUŞTURMASINDA TUTUKLU SAYISI 53'E YÜKSELDİ ----

Daha Önce de Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İp Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de Bulunduğu 48 Kişi Daha Tutuklandığı Ergenekon Soruşturması Kapsamında 1 Temmuz Gözaltıları Sonrasında Gerçekleşen Tutuklama Kararlarıyla Birlikte Cezaevinde Bulunanların "Ergenekoncu" Sayısı 53 Çıktı.

Daha önce de emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 48 kişi daha tutuklandığı Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz gözaltıları sonrasında gerçekleşen tutuklama kararlarıyla birlikte cezaevinde bulunanların "Ergenekoncu" sayısı 53 çıktı.



---SORGULAR DEVAM EDİYOR-


Soruşturma çerçevesinde tutuklanması talebiyle mahkemeye gönderilen emekli Tümamiral Güven, Mustafa Balbay, Durmuş Ali Özoğlu ve Osman Gürbüz'ün de aralarında bulunduğu 6 kişinin mahkemedeki sorgulaması sürüyor.

Bu kişiler dışında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilince rahatsızlanarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kemal Aydın ve kardeşi Neriman Aydın'ın da tedavisi tamamlandı. Aydın kardeşler daha sonra yeniden adliyeye getirilerek mahkemeye çıkartıldı.

Adliyeye dün getirilen, ancak savcılık sorgusunun başlamasının ardından tansiyon sorunu nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırılan Şener Eruygur da, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi sonrası adliyeye getirildi. Eruygur'un da savcılık sorgusunun yapılacağı öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden soruşturmayı yürüten savcılığa çıkartılmak için bu sabah adliyeye getirilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da savcılık katındaki işlemleri devam ediyor.(ANKA)

Hiç yorum yok: