8 Temmuz 2008 Salı

DTP'Lİ SAKIK'TAN İLGİNÇ EYLEM



DTP Muş Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Sırrı Sakık, Meclis Kürsüsünde İlginç Bir Eylem Gerçekleştirdi.

Sırrı Sakık, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı gündem dışı konuşmada, 2001 yılında kaybolan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Danış ve yönetici Ebubekir Deniz'in, Jandarma tarafından karakola çağrıldıktan sonra kendilerinden haber alınamadığını söyledi. Sakık, dönemin cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve Başbakanına yapılan başvurulara rağmen Danış ve Deniz'in izinin bulunamadığına işaret ederek, "Belki bugün yaşıyor olsalardı parlamento grubumuzda olacaklardı, ancak faillerinin araştırılması kimsenin aklına gelmedi" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de o dönemde bölgede görev yaptığını hatırlatan Sakık, Meclis kürsüsünden, Danış ve Deniz'in fotoğraflarını gösterdi. Sakık, daha sonra da elindeki afişi Meclis kürsüsünün önüne astı. AK Partili milletvekilleri afişin Meclis kürsüsüne asılmasına tepki gösterirken, Sakık, "Niye rahatsız oluyorsunuz. Bu insanlar bu ülkenin vatandaşı değil mi ? Nasıl demokratsınız, hani çetelerden hesap soruyordunuz ? Siz bu kadar demokratsınız" diye konuştu. AK Partili milletvekilleri ile Sakık arasında sözlü tartışma yaşanırken, bir kavas tarafından afiş kaldırılmaya çalışıldı. Sakık, kavasa müdahale ederek afişi kendisi kaldırdı.

Sakık, kürsünün halkın kürsüsü olduğunu belirterek, "Çetecilerin kürsüsü değil. Ergenekon çetesi bunları katletti. Kürt coğrafyasında insanlar kayboluyor. Bunlar bu coğrafyanın insanları değil mi. Sizin ilçe başkanınız olsa ne yapardınız, sizin vatandaşınız olsa ne yapardınız" dedi.

Sakık'ın "Kürt coğrafyası" ve "sizin vatandaşınız olsa ne yapardınız?" sözleri AK Partili milletvekillerinin tepkisine yol açtı. "Sizin vatandaşlarınız" sözünü yanlış ifade ettiğini kaydeden Sakık, özür diledi.

Sakık konuşma süresinin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanı Güldal Mumcu'dan süre istedi. Mumcu'nun süresini doldurduğunu söylemesine rağmen konuşmasını sürdüren Sakık, 'kürsüyü işgal ediyorsunuz' uyarısı üzerine konuşmasını tamamladı.

Hiç yorum yok: