10 Temmuz 2008 Perşembe

AB KOMİSYONU TÜRKİYE DELEGASYONU


Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Diego Mellado, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Masası'nda görevli Ricardo Serri Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye'deki reformların uygulanması sürecinde bölgesel sorunları ve gelişmeleri yakından takip etmek amacıyla Batman'da bulunan Mellado ve Serri'nin yanı sıra Başkan Kalkan ile yapılan görüşmede delegasyonun Basın ve İletişim Yöneticisi Selda Paydak ve delegasyon çevirmeni Yeşim Boyalar da yer aldı.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Diego Mellado'ya bölgedeki son durumu, siyasi gelişmeleri ve Hasankeyf'in durumu ve kurtarılması için verilen mücadele hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt sorununun demokratik çözümü ve dünyanın ortak mirası olan Hasankeyf'in yaşatılması konularında Avrupa Birliği'nden ve üye ülkelerden daha fazla destek ve duyarlılıkların gösterilmesini beklediğini söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, misafirlerine kilim ve Hasankeyf tablosu hediye etti.

Hiç yorum yok: