5 Temmuz 2008 Cumartesi

PETROL FİYATLARI

---PETROL FİYATLARI YÜZÜNDEN TEHLİKELİ NOKTAYA GELDİ----

Japonya'da Başlayacak G -8 Zirvesi Öncesinde Dünya Bankası Yükselen Gıda ve Petrol Fiyatları ile İlgili Bir Rapor Yayımlayarak, Dünyanın "Tehlikeli" Bir Döneme Girdiğini Duyurdu.

Japonya’da 7 Temmuz’da başlayacak G-8 zirvesi öncesinde Dünya Bankası yükselen gıda ve petrol fiyatları ile ilgili bir rapor yayımlayarak, dünyanın "tehlikeli" bir döneme girdiğini duyurdu. "Krizin önlenmesinde önümüzdeki birkaç ay kritik" uyarısı yapılan raporda gıda krizi konusunda üzerinde durulan sekiz politika önleminin hiçbirinin Türkiye’de uygulanmadığı görüldü.

JAPONYA’da 7 Temmuz’da başlayacak G-8 zirvesi öncesinde Dünya Bankası yükselen gıda ve petrol fiyatları ile ilgili bir rapor yayımlayarak, dünyanın "tehlikeli" bir döneme girdiğini duyururken "Krizin önlenmesinde önümüzdeki birkaç ay kritik" uyarısını yaptı. Raporda gıda krizi konusunda üzerinde durulan sekiz politika önleminin hiç birinin Türkiye’de uygulanmadığı görüldü.

---Çifte tehlike---

Dünya Bankası’nın "Çifte Tehlike: Yüksek Gıda ve Petrol Fiyatlarına Cevap" başlıklı raporunda 1973 yılından bu yana ilk kez, dünyanın rekor düzeydeki petrol ve gıda fiyatlarıyla karşı karşıya olduğu kaydedilirken, gıda ve petrol fiyatlarının geldiği düzeylerin küresel ekonomi için bir istikrarsızlık öğesi oluşturduğu kaydedildi. Raporda dünya ekonomisinde son yıllardaki hızlı büyümenin petrol piyasalarını zorlayarak eşi görülmemiş fiyat artışına yol açtığı belirtildi.

Hiç yorum yok: